Raadplegingen

Vanaf heden kunt u ook raadplegingen boeken via de website, uw smartphone of tablet.

Afspraakmogelijkheiden worden voorzien op weekdagen van 8 tot 19 u (langer indien nodig).
Het afsprakensysteem zorgt er voor dat bepaalde momenten pas beschikbaar worden wanneer de vorige periode volgeboekt is.

Er worden steeds afspraken gereserveerd voor acuut zieke patiënten.

Afspraken op zaterdag worden sinds 2017 nog slechts zelden gedaan, gezien er een goed werkend weekendwachtsysteem is via de wachtpost van Veurne. (uitzonderingen kunnen mits voldoende motivering). 

Hoe maakt u een afspraak?

U boekt zelf een afspraak online

Online boeken kan tot 6-8 weken op voorhand. Login en paswoord zijn niet nodig om een afspraak te boeken. Is er online geen vrije afspraak meer vrij, bel dan gerust naar de praktijk; er worden immers elke dag afspraken gereserveerd voor acuut zieke patiënten.

Boek online een afspraak

U belt naar de praktijk (058/626970)

In de mate van het mogelijke, wordt gevraagd om voor planbare zorg in de voormiddag te bellen voor afspraken. Liefst tussen 9 en 11u30. De secretaresse kan de afspraken dan inplannen. 

Belangrijk! Met raadplegingen 'op afspraak' is het de bedoeling om onaangenaam lange wachttijden in een drukke wachtkamer te voorkomen. Om te vermijden dat er toch vertragingen ontstaan; gelieve rekening te houden met volgende regels:

  1. Kom zelf op tijd. Graag 5 minuten voor de afspraak reeds aanwezig.
  2. Per afspraak wordt maximum 15 minuten voorzien. Als u een afspraak wil maken voor meerdere personen, boek dan 1 afspraak per persoon (tenzij anders overeengekomen met uw arts). 
Er is ook meer tijd nodig voor bepaalde onderzoeken (EKG, preoperatief onderzoek) en behandelingen (verwijderen van meerdere parelwratjes, kleine heelkunde), de bespreking van een ernstig probleem en het invullen van bepaalde documenten, vb.levensverzekering; boek in die gevallen 2 opeenvolgende afspraken.
  3. Telefonische bereikbaarheid. In principe kan u mij altijd bereiken voor een dringende vraag. 
Een telefonische vraag moet steeds kort beantwoord kunnen worden. Anders is een afspraak nodig.
 Resultaten worden bij voorkeur tijdens een afspraak besproken. 
  4. Indien u meerdere voorschriften nodig hebt gelieve vooraf een lijstje te maken van wat u nodig hebt van medicatie én de hoeveelheden. Op deze manier bent u zeker dat er niks vergeten wordt. 

Kan u een gemaakte afspraak niet nakomen? Verwittig tijdig zodat we de vrijgekomen tijd kunnen gebruiken om andere patiënten sneller te helpen. Voor gemiste afspraken of laattijdige annulaties kunnen we iets aanrekenen. 

Quasi dagelijks worden wij geconfronteerd met patiënten die zonder verwittigen niet komen opdagen op de gemaakte afspraak. Je kan tot 24 uur op voorhand je afspraak kosteloos annuleren.

Ben je niet op afspraak en verwittigde je niet op tijd, dan zien we ons vanaf nu genoodzaakt om hiervoor een schadevergoeding van 20€ aan te rekenen. Dit is in overeenkomst met artikel 77 van de code van geneeskundige plichtenleer.

Artikel 77 van de Code van geneeskundige Plichtenleer : Een schadeloosstelling mag gevraagd worden voor een nutteloos geworden huisbezoek of voor een verzuimde afspraak indien zij niet tijdig werden afgezegd.

consultaties enkel na AFspraak 

Maandag 08:00 - 19:00 na afspraak
Dinsdag 08:00 - 19:00 na afspraak
Woensdag 08:00 - 19:00 na afspraak
Donderdag 08:00 - 19:00 na afspraak
Vrijdag 08:00 - 19:00 na afspraak
Zaterdag Wachtdienst (1733)
Zondag Wachtdienst (1733)

OPGELET!!! VANAF 01/05/2023 WORDEN ER GEEN NIEUWE DOSSIERS MEER OPGESTART.

WE DANKEN U VOOR UW BEGRIP. ENKEL BESTAANDE PATIËNTEN WAARVAN WE GMD-HOUDER KUNNEN WE ONDER NORMALE OMSTANDIGHEDEN NOG ZIEN. 

Gelieve steeds uw identiteitskaart, een lijstje met uw benodige medicatie en eventuele papieren in het kader van verzekeringen of arbeidsongeschiktheid (vertrouwelijk) mee te brengen op consultatie. 

Mondmaskers blijven in de praktijk en in de wachtzaal nog steeds verplicht. 

1 patiënt = 1 afspraak. 

Teneinde voldoende plaats te houden voor vaste patiënten zijn de afspraken voor de lopende week nooit online te boeken. Voor dringende problemen, bel ons gerust (bij voorkeur tussen 9 en 12h). 

Voorschriften, attesten en adviezen worden enkel tijdens een consult gegeven. Er worden geen voorschriften uitgeschreven zonder deftig consult. Dank voor uw begrip. 

Huisbezoeken bij voorkeur telefonisch aanvragen voor 10u, indien u deze dezelfde dag nog wenst. 

* Vanaf 1 januari 2017 gebeuren alle consultaties op afspraak. Indien u online geen afspraak vindt gelieve ons dan zeker en vast te bellen.